Iranian Ministry of Health and Medical Education has published their MD course of study manual for foreign students willing to study in Iran!
What surprises me is they didn't bother to translate the manual, well, actually they did bother with about 20 English words:
جمهوری اسلامی ایران
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
معاونت آموزشی
مرکز خدمات آموزشیIslamic Republic of Iran
Ministry of Health & Medical Education
Under-Secretary for Education
Center of Education Departmentدفترچه راهنمای دانشجویان غیرایرانی جهت آشنایی
با خلاصهای از مقررات و قوانین آموزشی
رشته دکترای پزشکی عمومیدانشجوی گرامی :
ضمن عرض خیرمقدم و با آرزوی موفقیت روزافزون در طول تحصیل ، شما را با اهم مقررات آموزشی و مراحل پذیرش دانشجو آشنا میکنیم. بدیهی است در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر از قوانین آموزشی لازم است به اداره آموزش دانشگاه مربوطه مراجعه فرمائید:الف ) روند و مراحل پذیرش دانشجوبصورت بورسیه به شرح ذیل میباشد :
- ارسال مدارک به شورای بورس
- اخذ پذیرش ازطریق شورای بورس
- دعوت به کشور جمهوری اسلامی ایران جهت گذراندن دوره زبان فارسی و دوره پیش دانشگاهی در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
- اخذ معدل حدنصاب توسط دانشجو در دانشگاه بین المللی
تبصره: درصورت عدم موفقیت حداکثر یک نوبت دیگر به دانشجو فرصت داده میشود (درخصوص دانشجویان بورسیه نوع الف کلیه هزینهها از سوی وزارت متبوع پرداخت میگردد. )- ارسال لیست و کارنامه تحصیلی دانشجویان موفق به اداره دانشجویان غیرایرانی
- تقسیم دانشجویان دردانشگاههای علوم پزشکی
بدیهی است در این مرحله دانشجو نیازی به مراجعه به وزارت بهداشت ندارد و وزارت مربوطه با توجه احراز شرایط مانند کسب معدل و ملیت ، ظرفیت پذیرش دانشگاهها ودرخواست دانشجو نسبت به جایابی دانشجویان اقدام مینماید.- پس از جایابی ازسوی اداره دانشجویان غیرایرانی وزارت بهداشت، معرفی نامهای جهت دانشجویان صادر و به آموزش دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) ارسال میگردد.
- پس از اخذ معرفی نامه، دانشجویان به آموزش کل دانشگاههای مربوطه مراجعه مینمایند.
- ثبت نام دانشجویان توسط دانشگاههای علوم پزشکی
- صدور گواهی ثبت نام ازسوی آموزش دانشگاههای علوم پزشکی با عنوان وزارت علوم تحقیقات و فناوری و پیگیری دانشجو جهت انجام امور کنسولی (صدور اقامت و تمدید آن و ....) در طول تحصیل ازطریق وزارت علوم تحقیقات وفناوری (اداره دانشجویان داخل).
دقت فرمائید که پذیرش شما دانشجویان عزیز در یکی از دانشگاههای ذیل امکان پذیر میباشد :
I.R.IRAN Medical Universities
- دانشگاه علوم پزشکی تهران tums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی ایران iums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی sbmu.ac.ir
- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی uswr.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی قزوین qums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی کاشان kaums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی مشهد mums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز sums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان mui.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی تبریز tbzmed.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی یزد ssu.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی گیلان gums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی گلستان goums.ac.ir
- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند bums.ac.ir
ب) اهم مقررات آموزشی جهت دانشجویان دوره دکتری عمومی پزشکی
برنامه دوره دکتری عمومی پزشکی شامل مراحلی به شرح ذیل است :
- مرحله اول: دروس عمومی و علوم پایه
- مرحله دوم: نشانه شناسی و فیزیوپاتولوژی
- مرحله سوم: کارآموزی بالینی
- مرحله چهارم: کارورزی
- حداقل سنوات تحصیلی مجاز جهت تحصیل در دوره دکتری عمومی پزشکی 7 سال و حداکثر 10 سال میباشد.
امتحان علوم پایه- در پایان مرحله اول (دروس عمومی و علوم پایه) امتحان جامع علوم پایه برگزار میشود و قبولی در امتحان جامع شرط ورودبه مرحله بعدی است و شرط شرکت در امتحان علوم پایه گذراندن کلیه دروس این مرحله و کسب میانگین کل 12 در این مرحله است با این حال در صورت دارا بودن میانگین حداقل 12 جهت شرکت در امتحان جامع علوم پایه دانشجو میتواند تنها یک درس عمومی باقیمانده داشته باشد.
- شرکت در امتحان جامع علوم پایه تا سه نوبت مجاز است و چنانچه دانشجو در امتحان مذکور نمره قبولی کسب نکند از ادامه تحصیل در رشته پزشکی محروم میشود و باید به یکی از رشتههای مقطع کارشناسی یا کاردانی تغییر رشته بدهد.
- غیبت غیرموجه در امتحان جامع علوم پایه به منزله یک نوبت شرکت درامتحان مذکور محسوب میشود.
پس از قبولی در امتحان جامع علوم پایه دانشجو میتواند وارد مرحله دوم (فیزیوپاتولوژی) گردد.
غیبت- تشخیص موجه و غیرموجه بودن در جلسه امتحان برعهده شورای آموزشی دانشگاه است.
ساعات غیبت دانشجو در هر درس نظری از ، عملی و آزمایگشاهی از و کارآموزی و کارورزی از مجموع ساعات آن بخش نباید تجاوز کند در غیر اینصورت نمره آن درس یا بخش صرف محسوب میشود.
ارزشیابی تحصیلی- حداقل نمره قبولی هر درس در مراحل اول و دوم نمره 10 و میانگین نمرات دانشجو در هیچ یک از مراحل اول و دوم نباید از 12 کمتر باشد درغیر اینصورت نام نویسی دانشجو در نیمسال بعدی به صورت مشروط خواهد بود و دانشجوی مشروط حق انتخاب بیش از 14 واحد را در نیمسال بعدی نخواهد داشت.
- دانشجویی که در مراحل اول و دوم برای 3 نیمسال متوالی یا 4 نیمسال متناوب مشروط شود از ادامه تحصیل محروم میشود اگر میانگین کل او حداقل 12 باشد به یکی از مقاطع کاردانی یا کارشناسی تغییر رشته دهد.
- میانگین کل نمرات دانشجو در پایان هر یک از مراحل سوم و چهارم پزشکی نباید از 14 کمتر باشد و چنانچه معدل کمتر از حد نصاب بود، در صورتیکه مدت مجاز تحصیل به پایان نرسیده باشد میتواند جهت جبران معدل دروس یا بخشهایی که نمره کمتر از 12 یا 14 را آورده است تکرار کند.
مرخصی تحصیلی- دانشجو میتواند پس از گذشت یک نیمسال در طول مراحل اول و دوم آموزش پزشکی حداکثر 2 نیمسال متوالی یا متناوب و در هر یک از مراحل کارآموزی بالینی حداکثر تا سقف 6 ماه متوالی با احتساب در سنوات از مرخصی تحصیلی استفاده نماید.
- دانشجویانی که تمایل به انصراف دارند مراتب را به آموزش دانشگاه یا مرکز امور دانشجویی ارائه میدهد .
- عدم مراجعه بیش از یک ترم به دانشگاه جهت ثبت نام یا ترک تحصیل بدون دلیل موجه ، موجب میگردد دانشجو به عنوان دانشجوی منصرف شناخته واخراج می شود.
- انتقال ، جابجایی و تغییر رشته جهت دانشجویان غیرایرانی غیرمجاز میباشد.
- دانشجویی که کلیه واحدهای درسی و مراحل آموزشی دوره دکتری عمومی پزشکی و پایان نامه را طبق برنامه مصوب و براساس مقررات آموزشی با موفقیت گذرانده باشد فارغ التحصیل شناخته میشودو میتواند پس از طی مراحل قانونی دانش نامه خود را دریافت نماید.
- لازم به ذکراست دانشجویان عزیز پس از اخذ دانشنامه نسبت به تایید آن از طریق مرکز خدمات آموزشی مستقر در وزارت بهداشت وترجمه آن اقدام می نمایند.
توجه: دانشجویان عزیزمستقردر تهران باید جهت انجام کلیه اقدامات کنسولی در طول تحصیل اعم از صدور و تمدید اقامت و صدور ویزا و گذرنامه و... با دردست داشتن گواهی اشتغال به تحصیل و مدارک اقامتی (گذرنامه و ....) به اداره کل امور دانشجویان داخل واقع در وزارت علوم تحقیقات وفناوری نزد آقای صفری مراجعه نمائید. بدیهی است دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی شهرستان نیز میتوانند نسبت به ارسال مدارک فوق الذکر از طریق آموزش دانشگاههای مربوطه به وزارت علوم اقدام نمایند.
شما دانشجوی گرامی جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص اقدامات کنسولی میتوانید با شماره تلفن 95-82223094 آقای صفری تماس حاصل فرمائید.آدرسهاوتلفنهای مورد نیاز :
آدرس و تلفن اداره دانشجویان غیرایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی :
شهرک غرب- خ سیمای ایران- نبش فلامک و زرافشان- ستاد مرکزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
صفحه الکترونیکی وزارت بهداشت : dme.hbi.ir و mohme.gov.irتلفن مدیریت مرکز خدمات آموزشی 81452352-88364536
فاکس 88364535
تلفن اداره دانشجویان غیر ایرانی 81452335
آدرس و تلفن اداره دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری:
آدرس :شهرک غرب-خیابان هرمزان- نبش پیروزان جنوبی
تلفنخانه: 3042 و 3031 و 13-8857570
فاکس: 88575667Web site: msrt.ir
Email: info@msrt.itاداره اموردانشجوئی وبورسهای وزارت امور خارجه
آدرس : میدان امام خمینی ، خیابان سی تیر
تلفن : 61153335